keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Joonas Sillanpää: Moskovan yö ja muita kertomuksia

Joonas Sillanpää: Moskovan yö ja muita kertomuksia. Luoto 2008. 214 s.

Nyt sitä saa. Nimittäin novellikokoelmaani Moskovan yö ja muita kertomuksia. Tilaat sen kätevimmin suoraan kirjapainosta muutamassa viikossa kotiin kannettuna vain 17,99 € plus postikulut. Täältä.

Omasta kirjasta on hankala harjoittaa kritiikkiä. Omakustanteena kirja jäänee kirjallisuuden marginaaliin, mutta eiköhän jokunen lukijakin jostain löydy. Ainakin viimeistään, kun alan lähetellä joihinkin kirjastoihin tammikuun puolen välin tienoilla. Mitään markkinointikampanjaa en aio tempaista liikkeelle, vaan tieto tulokkaasta edennee lähinnä sähköisiä kanavia pitkin potentiaalisille lukijoille.

Osa kokoelman novelleista on jo kertaalleen julkaistu Liekissä, mutta on joukossa lukuisia julkaisemattomiakin. Yhteensä tavaraa on tungettu seitsemäntoista turinan verran kahdellesadalleneljälletoista sivulle. Kelpo kirja siis, joka tuskin jättää ketään kylmäksi. Seksiä ja väkivaltaa piisaa, paikoin lipsahtaa pornahtavaksi parisuhdeproblematiikaksi, toisinaan tärvellään toiminnalla ja väkivallalla.

Novelleissa liikutaan paljon tietysti Helsingissä ja Eskilstunassa (yllätys, yllätys), mutta mennään sitä muuallakin maailmalla. Itse pidän parista sodanvastaisesta novellistani melkoisesti. Mielestäni niissä olen onnistunut kohtuudella. Muuten on huttua, mutta löytyy kauniitakin, komeita kohtia, joista ammattikirjailijatkin lehahtavat kateudesta vihreiksi.

Ostakaa ja lukekaa tai odottakaa lainastoon saapumista ja lukekaa. Ette kadu! :)

2 kommenttia:

Maahanmuuttaja kirjoitti...

Onneksi olkoon tekijälle ja teokselle!

Joonas Sillanpää kirjoitti...

Большое спасибо!