perjantai 15. kesäkuuta 2007

Juri Felstinski & Aleksander Litvinenko: Venäjä kuilun partaalla. Turvallisuuspalvelut demokratian uhkana

Juri Felstinski & Aleksander Litvinenko: Venäjä kuilun partaalla. Turvallisuuspalvelut demokratian uhkana. Tammi 2007. 219 s.

Aleksander Litvinenko murhattiin kehnon agenttirainan tyyliin poloniumilla Lontoossa viime syksynä. Hän oli entinen KGB:n ja FSB:n työntekijä, joka kritisoi ankarasti turvallisuuspalveluiden toimia.
Jos ei tietäisi tapahtumien olevan likimain totta, pitäisi Felstinskin ja Litvinenkon kirjaa mielikuvituksellisena satuiluna, jossa olisi aineksia useampaankin trilleriin. Niin paljon kummaa ja outoa Venäjällä tapahtuu. Kehityskulku on äärimmäisen huolestuttava.
Kirjan mukaan Venäjällä tehtyjen terroritekojen takana ovat pääosin turvallisuuspalvelut. Kansalle valehdellaan härskisti ja kyseenalaistajat listitään mitä erilaisimmilla tavoilla. Vapaa media on tukahdutettu ja julkisuuteen pääsee kafkamaisia ja orwellilaisia toteamuksia.
Se, mitä Venäjällä tapahtuu, on historian valossa todella hälyttävää ja uhka koko maailmalle ja ihmiskunnalle. Eikä vähiten Suomelle ja Pohjolalle. Suomen talous kulkee käsikynkkää itänaapurinsa kanssa.
On aika avata silmät ja vaatia roistoja kuriin, vapauksia ihmisille ja demokratiaa, sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaisuutta lain edessä. Putin ja muut bandiitit on pistettävä telkien taa.

1 kommentti:

Maahanmuuttaja kirjoitti...

Vallanpitäjät Venäjällä ovat suuressa määrin onnistuneet aivopesemään kansalaisia. Kirjoitan myös venäjänkielistä blogia, ja viimeisin postaus koski Kirjailija-lehdessä julkaistua Per Olov Enquistin lausuntoa Itämeren kirjallisuusfoorumissa Gotlannissa viime keväänä. Hän puhui neuvostokommunismin rikosten selvittämisestä ja tuomitsemisesta. Kun julkaisin postauksen, sain samana päivänä kymmenittäin vihaisia kommentteja, joiden sisältöä voi luonnehtia seuraavasti: "venäläisillä ei ole mitään syytä katumukseen, ja länsi pitäköön suunsa kiinni". Pahimmassa kommentissa kehotettiin hirttämään "maanpetturi" (eli blogin kirjoitttaja) ja "imperialismin agentti" Enquist saman puun oksilla.