maanantai 31. maaliskuuta 2008

Medier & Politik. Om arbetarrörelsens mediestrategier under 1900-talet

Mats Jönsson & Pelle Snickars (red.): Medier & Politik. Om arbetarrörelsens mediestrategier under 1900-talet. Statens ljud- och bildarkiv 2007. 362 s.

Sormia on kiheltänyt kirjoittaa, mutta en ole ehtinyt päivittää blogia. Mukavia hetkiä on vierähtänyt muun muassa Ivan Turgenevin ja Anton Tšehovin lyhytproosan parissa.

Runsassanaiseksi en rupea, mutta parhaillaan olen lueskellut lähdekirjana teosta, joka syyhyttää hirmuisesti. Antologia Ruotsin työväenliikkeen mediastrategioista 1900-luvulla on herkullista tekstiä. Painotus on 1900-luvun alkupuolella, mutta katsaus ulottaa katseensa blogistaniin asti. Ansiokkain artikkeli on vuoden 1909 suurlakon mediasodasta. Kirjan mukana on myös kaksi DVD-levyä, jotka sisältävät seitsemisen tuntia muun muassa muinaisia sosiaalidemokraattisia puheita ja propagandaa...

Kirjoittajat ovat tutkijoita eri korkeakouluilta ja yliopistoista. Joukossa on myös dosentti Eva Blomberg Mälardalenin korkeakoulun historian laitokselta. Hän oli opettajana muutamilla kursseilla parisen vuotta takaperin.

Ei kommentteja: